Entistä vahvempi tulevaisuus älykkäämmille rakennuksille: Assemblin ostaa Fidelix Groupin

Entistä vahvempi tulevaisuus älykkäämmille rakennuksille: Assemblin ostaa Fidelix Groupin

9.12.2020 – Ajankohtaista

Entistä vahvempi tulevaisuus älykkäämmille rakennuksille 
Assemblin ostaa Fidelix Groupin 

 

Yksi Pohjoismaiden johtavista asennusyhtiöistä Assemblin on ostanut kaikki Fidelix Groupin osakkeet 8.12.2020. Tämä koskee kaikkia Fidelix Groupin yrityksiä: Fidelix Oy, FidelixSweden, Larmia, EcoGuard ja Säätölaitehuolto Oy.  

 

Yrityskaupalla vahvistetaan molempien roolia käynnissä olevassa rakennusalan murroksessa ja vastataan uusiin globaaleihin haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin. Fidelixin huippuosaaminen rakennusautomaatiossa vahvistaa ja täydentää Assemblinin osaamista. Fidelixiä ja Assembliniä yhdistää samankaltainen yrityskulttuuri ja tulevaisuuden tahtotila – molempien yritysten arvot ovat vahva yrittäjyys ja huippuosaaminen ja molemmat keskittyvät laatuun, kestävyyteen ja tehokkuuteen. 

 

Fidelixin toiminnan perusta on vahva osaaminen sekä korkeatasoinen innovointi ja digitalisaatio erityisesti rakennusautomaation pilvi-, IMD- ja IoT-ratkaisuissa. Yhtiöllä on myös kattava urakointi- ja huoltotoiminta, ja se myy myös yksittäisiä asiakasratkaisuja. Lisäksi Fidelix konserniin kuuluvat vahvoina toimijoina Larmian rakennusautomaatiojärjestelmät sekä EcoGuardin Curves joka on erityisesti asuinkiinteistöihin kehitetty järjestelmä.  

 

”Koko rakennusala muuttuu, ja aiomme osallistua aktiivisesti nyt käynnissä olevaan muutokseen. Fidelixin huippuosaaminen vahvistaa ja täydentää Assemblinin tarjontaa ja nopeuttaa kehitystämme. Yritysosto tukee älykkäitä ja kestäviä asennusratkaisuja parantavien teknologioiden ja digitaalisten järjestelmien strategisen painopistettämme. Siksi olen innoissani saadessani toivottaa Fidelixin asiakkaat, työntekijät ja sidosryhmät tervetulleiksi Assemblin-konserniin”, Assemblinin toimitusjohtaja Mats Johansson sanoo. 

 

Fidelix Group jatkaa itsenäisenä liiketoiminta-alueena Fidelixin toimitusjohtajan Tero Kosusen johtamana osana Assemblin konsernia.  Kilpailuviranomaiset tarkistavat yrityskaupan. Ennen kuin kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet kaupan, osapuolten välillä ei ole mitään vuorovaikutusta.  

 

”Olemme erittäin ylpeitä kehittämästämme toiminnasta ja palveluista, ja on positiivista, että olemme nyt osa kasvavaa, kunnianhimoista tiimiä. Näemme, että meillä on sama visio tulevaisuudesta ja keskitymme laatuun, kestävyyteen ja tehokkuuteen. Tämä kauppa hyödyttää molempia osapuolia sekä asiakkaitamme, ja odotan yhteistä tulevaisuuttamme." sanoo Fidelixin toimitusjohtaja TeroKosunen. 

 

Uskomme vahvasti, että tästä kaupasta on hyötyä myös teille asiakkaillemme. Yhteisenä tavoitteenamme on jatkaa sitä, mihin me molemmat pyrimme: tarjota parhaat ratkaisut ja löytää uusia, tehokkaita ja turvallisia tapoja luoda älykkäitä ja kestäviä teknisiä ratkaisuja rakennuksiin.  

Lue lisää

Kaikki artikkelit

Tilaa Fidelix-uutiskirje!