Flow_how:n avulla kiinteistön datankeruusta oikeisiin toimenpiteisiin

Flow_how:n avulla kiinteistön datankeruusta oikeisiin toimenpiteisiin

9.08.2019 – Palvelut

Kiinteistöpäällikkö tuntuuko, että energialukemien kirjaamiseen ruutupapereille ja lukuisten Excel-taulukoiden pyörittämiseen voisi olla olemassa tehokkaampikin ratkaisu? Olet oikeassa paikassa, meillä on sinulle tehokas ja helppokäyttöinen ratkaisu. Kehittämämme Fidelix flow_how on työkalu ja palvelu yhdessä paketissa, joka helpottaa niin kiinteistöpäällikön, kuin muidenkin kiinteistöalan ammattilaisen päivittäistä työtä. Lue, mistä flow_how:ssa on kyse, ja miten se säästää sinun aikaasi ja kallisarvoisia resurssejasi.

Mikä on Fidelix flow_how?

Flow_how on ainutlaatuinen työkalun ja palvelun yhdistelmä, joka kerää taloteknisten järjestelmien avulla kiinteistöstäsi dataa, jonka pohjalta ammattilaisemme räätälöivät juuri sinun kiinteistöllesi sopivia, konkreettisia toimenpiteitä, joilla pääset kohti tavoitteitasi. Se tekee muun muassa raportoinnista, kiinteistönhuollon toimenpiteiden suorittamisesta ja rakennuksen elinkaarikustannusten hallinnoinnista äärimmäisen helppoa – laatua unohtamatta.

 

Fidelix_Flow_how-opas

Opas kiinteistön datalähtöiseen johtamiseen Flow_how:n avulla. Lue lisää mistä Flow_how:ssa on kyse, ja miten se säästää sinun aikaasi ja kallisarvoisia resurssejasi. 

Lataa opas

 

 

 

Flow_how:n avulla datankeruusta oikeisiin toimenpiteisiin

Kiinteistöt automaatiojärjestelmineen tuottavat käyttäjilleen nykyään valtavan määrän tietoa. Pitkän kokemuksemme ansiosta olemme Fidelixillä kuitenkin huomanneet, että valitettavan usein tästä datasta vain murto-osa hyödynnetään konkreettisten toimenpiteiden tekemiseen. Näiden toimenpiteiden avulla kiinteistön energiankulutusta tai prosessien toimintaa voidaan helposti optimoida rakennuksen elinkaaren kehittämiseksi.

Vaikka rakennuksen tuottaman valtavan datamassan avulla pystyttäisiin kertomaan, miten kiinteistö voi ja miten vaikkapa sisäilmaolosuhteita optimoidaan pitkäjänteisesti, koituu tiedon analysointi ja raporttipinojen vieminen käytännön toimenpiteiksi usein ongelmaksi. Datan hyödyntäminen jää usein vain nopeiden reagointien tasolle esimerkiksi silloin, kun automaatiojärjestelmä havaitsee vian ja hälyttää siitä.

Kuulostaako tutulta?

Flow_how:n avulla et jää yksin tulkitsemaan kaavioita, vaan saat toimenpiteet ammattilaisiltamme valmiina käteen. Ammattilaistemme analysoivat kiinteistösi tuottaman tiedon ja koostavat siitä huolellisiin validointeihin ja laskelmiin perustuvia toimenpiteitä, joiden avulla valjastat kiinteistösi elinkaaren ja optimoinnin kannalta kaikkein potentiaalisimmat kehityskohdat käytäntöön.

Flow_how on yhtä kuin kiinteistön kustannustehokkuus, optimoidut sisäilmaolosuhteet, elinkaaren hallinta ja ennakointi.

Flow_how on ratkaisu energiankäytön, sisäilmaolosuhteiden ja prosessien optimointiin sekä hallintaan

Fidelix Flow_how -alusta kerää kiinteistön tuottaman tietoa pitkältä ajalta, mikä mahdollistaa pitkien ajanjaksojen vertailun keskenään. Flow_how saattaa esimerkiksi huomata, että kiinteistösi kuluttaa energiaa selvästi enemmän kuin samaan aikaan kahtena aiempana vuonna. Seuraavaksi se pureutuu tarkemmin ongelman syihin ja yhdessä ammattilaisemme kanssa asia korjataan.

Flow_how:n avulla saat analysoitua tietoa päätöksenteon tueksi. Se on erinomainen työkalu etenkin kolmeen yleisimpään kipupisteeseen:

  • energiakulutuksen ja kustannusten seuranta ja hallinta
  • sisäilmaolosuhteiden seuranta ja hallinta
  • taloteknisten prosessien seuranta ja hallinta (ilmanvaihto, lämmitys ja jäähdytys)

Flow_how on työkalu, joka tehostaa kiinteistöpäällikön ja -huollon resursseja

Flow_how modernisoi ja automatisoi datankeruun ja konkretisoi sen. Sen avulla voidaan myös osoittaa, millaisia kustannuksia ja seurauksia tietyistä toimenpiteistä seuraa lyhyellä tai pitkällä aikajänteellä.

Esimerkiksi energiatehokkuuden näkökulmasta nähdään, kuinka energiatehokas kiinteistö on, ja miten energiankulutusta voidaan optimoida fiksusti olosuhteista tinkimättä. Tai miten ilmanvaihdon muutokset vaikuttavat rakennuksen painesuhteisiin, kosteuteen sekä ilman vaihtosuhteisiin – ja niin edelleen. Näin saadaan aikaan todennettua kustannustehokkuutta ilman, että kiinteistön käyttäjien olosuhteista, käyttäjäkokemuksesta tai kiinteistön elinkaaresta tingitään.

 

Flow_how on moderni työväline, joka tarjoaa helppoutta

Lisäksi flow_how tekee esimerkiksi jokaiselle kiinteistöpäällikölle tutusta vastuullisuusraportoinnista helpompaa kuin koskaan. Kun kaikki tieto voidaan noutaa keskitetysti yhdestä paikasta - ei lukuisista eri ruutuvihoista, kansioista ja taulukoista - hoituu luotettavien analyysien ja tulosten osoittaminen käden käänteessä.

Se, mihin ennen vaadittiin tunteja manuaalista työtä, numeroiden tulkintaa ja laskukoneen hakkaamista, on valmiiksi koostettuna Fidelix flow_how -alustassa. Raportointi flow_how:n avulla perustuu todentuneeseen dataan kiinteistöstäsi ja sen nopea yhdistäminen lukuisiin eri järjestelmiin helpottaa työtäsi entisestään.

Fidelix flow_how:n käyttöönotto ei vaadi erillistä kalustoa tai suuria investointeja: kaikki hoituu rakennusautomaatiojärjestelmääsi luodun, suojatun etäyhteyden kautta. Jos kiinnostuit Fidelix flow_how:n mahdollisuuksista, ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä, miten voisimme olla avuksi juuri sinun kiinteistössäsi!

Ota yhteyttä

 

 

Lue lisää

Kaikki artikkelit

Tilaa Fidelix-uutiskirje!