Flow_how:lla hallitset kiinteistön sisäilmaa ja elinkaarikustannuksia

Flow_how:lla hallitset kiinteistön sisäilmaa ja elinkaarikustannuksia

19.09.2019 – Palvelut

Sisäilman hallinta on kaksiteräinen miekka, jonka säätelyyn on kiinteistönomistajalla yhdessä päässä käyttäjiensä kokemukset olosuhteista ja toisessa rakennusautomaation tuottama data. Näiden ja monen muun tekijän summana on usein epäselvä kuva siitä, miten sisäilmaolosuhteet saadaan palvelemaan mahdollisimman monia, mahdollisimman pienellä vaivalla ja kauaskantoisesti. Ratkaisumme näihin ongelmiin on Fidelix-palvelu ja flow_how -työkalu.

 

Fidelix_Flow_how-opasLue lisää mistä Flow_how:ssa on kyse, ja miten se säästää sinun aikaasi ja kallisarvoisia resurssejasi. 

Lataa opas

 

 

 

Sisäilman optimointi helpottuu Fidelix flow_how:lla

Sisäilmalla on tunnetusti laajat vaikutukset niin kiinteistöön kuntoon kuin sen käyttäjien viihtyvyyteen. Se, miten määritellään jokaiselle sopivat ja mukavat olosuhteet onkin mutkikkaampi juttu. Kun yhdellä on mukavat oltavat voi toiselle tarkoittaa palelevia varpaita ja lisävilttiin kääriytymistä.

Flow_how:n avulla pyritään sisäilma ja viihtyvyys saamaan asuin- tai työskentelyolosuhteissa mahdollisimman hyvälle tasolle. Samalla toimenpiteet, kuten vaikkapa muutokset sisälämpötilaan tai ilmanvaihtoon perustuvat sekä järjestelmästä saatuun dataan, että kiinteistön asukkaiden tai käyttäjien huomioihin.

Miten siis varmistua siitä, että kaikilla kiinteistön käyttäjillä on osoitetusti hyvät olosuhteet? Kiveen kirjoitettua ratkaisua tuskin löytyy, mutta Fidelixin flow_how -työkalun avulla saat todennettua tietoa kiinteistössä vallitsevista olosuhteista, jotka helpottavat päätöksentekoa ja raportointia. Ammattilaisemme hoitavat datan tulkitsemisen ja jopa toimenpiteiden tekemisen puolestasi, jolloin sinulle jää enemmän resursseja käyttöösi.

Sisäilmalla on laajat vaikutukset kiinteistöön ja sen käyttäjiin

Sisäilmaolosuhteilla on tutkitusti monia vaikutuksia käyttäjiensä hyvinvointiin ja jopa terveyteen. Mikäli kiinteistö on käyttäjiensä työpaikka, on olosuhteiden hallinnalla myös suora vaikutus työskentelytehokkuuteen. On monin verroin hyödyllisempää panostaa ihmisten työtehokkuuteen 0.5% - 1% parantamalla sisäilmaolosuhteita ja viihtyvyyttä, kuin esimerkiksi leikata 5% energianlaskusta. Ihmiset ovat kiinteistön arvokkain voimavara: kun turvataan työympäristön viihtyvyys, turvataan myös ihmisten parempi tehokkuus.

Flow_how -alustasta näet hyvin tarkasti, millaiset sisäilmaolosuhteet kiinteistösi eri osissa vallitsee, ja etäyhteyden avulla ammattilaisemme voivat tehdä tarvittavat muutokset jopa etänä. Mikä erottaa flow_how:n muista järjestelmistä on se, että olosuhteiden tarkkailu on mahdollista 24/7, 365 vuorokautta vuodessa.

Flow_how:n avulla et joudu arvailemaan ja vältyt yllätyksiltä

Pitämällä sisäilman laadukkaana pitkässä juoksussa pidät myös kiinteistön elinkaarikustannukset kurissa. Työkalun tarjoama datan pohjalta voidaan tehdä päätelmiä, millaisia pitkän aikavälin seurauksia sisäilmaan tehtävillä muutoksilla ja toimenpiteillä on laajemmalti, ja miten ne vaikuttavat kiinteistön elinkaarikustannuksiin. Et siis joudu arvailemaan miten ja mihin muutokset sisäilmassa vaikuttavat vuosien päästä.

Lisäksi voit seurata vallitsevia olosuhteita työkalun kautta ja reagoida muutoksiin nopeasti. Poikkeamien havaitseminen tapahtuu nopeasti ja automaattisesti, jolloin vältytään ikäviltä ja usein kalliilta yllätyksiltä. Kun olosuhteet muuttuvat, myös niiden hallinta muuttuu.

Flow_how muuttaa kiinteistön datan ymmärrettävään muotoon, käytännön toimenpiteiksi.

Jokainen rakennus on erilainen ilmanvaihtonsa ja sisäilmaolosuhteidensa hallinnan suhteen, eli yhtä pätevää ratkaisua sisäilman tehokkaaseen optimointiin ei ole. Flow_how -työkalu on helppokäyttöinen ja erinomainen apuväline ymmärtämään, miten tehty toimenpide tai muutos vaikuttaa laajempaan kokonaisuuteen, johon kuuluu sisäilma, talotekniset prosessit ja energiankäyttöön liittyvät seikat.

Saat yhdessä paketissa:

  1. kiinteistösi tuottaman datan helposti ymmärrettävässä muodossa
  2. ammattilaistemme luotettavan ja jatkuvan palvelun ja toimenpiteet

Kun ennen jouduit arvailemaan, millaiset vaikutukset lämmitysnapin säätämisellä on asukkaiden viihtyvyyteen, energiankulutukseen, elinkaarikustannuksiin, rakenteisiin ja niin edelleen, voit flow_how:n avulla seurata toimenpiteiden vaikutuksia ja varmistua, että teet kokonaisvaltaisesti järkeviä toimenpiteitä. Näin sisäilmaolosuhteet pysyvät parhaalla mahdollisella tasolla.

Jos haluat kuulla lisää Fidelix flow_how:sta ja miten se auttaisi juuri sinua ja kiinteistöäsi optimoimaan sisäilmaolosuhteita,

Ota yhteyttä

 

 

Lue lisää

Kaikki artikkelit

Tilaa Fidelix-uutiskirje!