Fidelix Flow_how käsittelee kiinteistöjä yksilöinä kuin personal trainer

Fidelix Flow_how käsittelee kiinteistöjä yksilöinä kuin personal trainer

18.12.2020 – Palvelut

Niin kuin jokainen ihminen, myös jokainen kiinteistö on ainutlaatuinen. Fidelix Flow_how on palvelu, joka ottaa tämän huomioon. Se toimii kuin personal trainer: kiinteistönhallinnan toimenpiteet tehdään kuin yksilöllisen treeniohjelman mukaan, kunkin kiinteistön omaan
dataan pohjautuen.

Tänä päivänä käytännössä jokainen kiinteistö tuottaa dataa, mutta sen käyttö on vielä laajalti alihyödynnettyä. Fidelix Flow_how -palvelun ydin on tarjota kiinteistöpäälliköille asiantuntevaa konsultointiapua, joka pohjautuu aina yksittäisen kiinteistön omaan dataan.

”Kun kiinteistökohtaista dataa on käytössä, miksei sitä käyttäisi parhaalla mahdollisella tavalla hyödyksi?”, kysyy Fidelixin Antti Koskinen.


Systemaattista arvon rakentamista

Personal trainer auttaa asiakkaitaan pääsemään parempaan kuntoon järjestelmällisellä ja säännöllisellä toiminnalla ja ohjastamalla heitä kohti parempia suorituksia. Flow_how toimii samantyyppisesti sillä erolla, että tavoite on huolehtia kiinteistöjen kunnosta ja sen myötä niiden arvosta.

”Personal trainer -palveluhan tuottaa lisäarvoa oikeastaan parillakin tavalla. Ensinnäkin, PT miettii ja pohtii datan pohjalta, mitä toimenpiteitä pitää tehdä. Vähintään yhtä suuri arvo on sillä, että hän tsemppaa ja patistaa tekemään ne”, Koskinen summaa.

Kiinteistönhallinnassa Fidelixin Flow_how-asiantuntija toimii tavallaan personal trainerin roolissa, mutta kyykky- tai maastavetosarjojen sijaan hän ohjaa tekemään kiinteistössä toimenpiteitä, jotka edistävät energiatehokkuutta, parantavat sisäilmaolosuhteita ja huolehtivat taloteknisten järjestelmien tarkoituksenmukaisesta toiminnasta.
”Kun tällaista ”treeniohjelmaa” tehdään pitkäjänteisesti kiinteistöjen arvo voi jopa nousta”, Koskinen sanoo.


Data tehokkaaseen hyötykäyttöön

Miten tämä toteutuu käytännössä? Flow_how-asiantuntija tutustuu kuhunkin kiinteistöön niin kuin personal trainer asiakkaaseensa. ”Pituuden, painon ja ruokavalion sijasta asiantuntija perehtyy tietysti rakennuksen talotekniikkaan, lämmitysjärjestelmään, ilmanvaihtoon, sisäilmaolosuhteisiin ja energiankulutukseen”, Koskinen havainnollistaa.

Kun kiinteistö kytketään Flow_how-analytiikka-alustaan, automaation tuottama data alkaa kertoa hyvin nopeasti, miten kiinteistöä käytetään. Tekoäly analysoi dataa jatkuvasti ja se voi verrata kiinteistön lukuja toisaalta muihin samantyyppisiin kiinteistöihin ja ajan yli myös sen aiempiin omiin lukemiin.

”Jo parissa viikossa datasta alkaa hahmottua esimerkiksi miltä kiinteistön päivittäisen energian kulutuksen trendit näyttävät – vähän kuin seurattaisiin ihmisen kalorimääriä”, Koskinen vertaa.


Kone- ja ihmisälyn synergiaa

Flow_howssa yhdistyy kone- ja ihmisälyn yhteistyön parhaat puolet. Koneen tehtävä on datamassan jatkuva analysointi ja ristiin tutkiminen ja poikkeavuuksien havaitseminen. Kone oppii nopeasti tunnistamaan massasta merkittävät signaalit ja trendit ja kehittämään niiden pohjalta toimintaansa sekä itse että Fidelixin asiantuntijoiden ohjauksella.

“Fidelixin asiantuntijat pystyvät näiden havaintojen perusteella tarttumaan olennaisiin asioihin ja tekemään niiden pohjalta toimenpide-ehdotuksia”, Koskinen sanoo. Automatisoidun analytiikan ansiosta kone pystyy seuraamaan asioita koko kiinteistön ja sen optimaalisen hallinnan näkökulmasta.

“Ihminen saattaa helposti tarttua oman havaintonsa pohjalta yksittäisen toimilaitteen toimintaan ja ohjata sitä. Kone kuitenkin kykenee ohjaamaan kiinteistöä kokonaisuuden kannalta niin että yksittäiset prosessit kiinteistössä pelaavat yhteen parhaalla mahdollisella tavalla.”

Kerromme mielellämme lisää Flow_how -palvelusta ja miten voisimme auttaa sinua treenaamaan kiinteistösi parhaaseen mahdolliseen kuntoon! 

Ota yhteyttä

 

Mikä FlowHow? Lue lisää täältä.

Lue lisää

Kaikki artikkelit

Tilaa Fidelix-uutiskirje!