Fidelix ostaa teknologiakehittäjä Lansenin

15.6.2022 – Ajankohtaista

Assemblinin tytäryhtiö Fidelix ostaa Lansen Systems AB:n (jäljempänä Lansen), joka kehittää langattomia laitteita älyrakennuksiin.

Vuonna 2012 perustettu Lansen kehittää ja myy älykkäissä rakennuksissa käytettäviä antureita ja muita langattomia laitteita. Tuotteiden kilpailukyky syntyy ennen kaikkea langattomasta tekniikasta, jonka pitkä kantama ja akunkesto pitävät käyttökustannukset kurissa. Fokus on tuotteissa, jotka käyttävät avoimia kommunikaatiostandardeja kuten OMS, wM-Bus, mioty, MQTT jne.

Lansenin liikevaihto on noin 1,4 miljoonaa euroa ja pääkonttori sijaitsee Ruotsin Halmstadissa ja yhtiössä työskentelee viisi henkilöä. Yhtiöllä on toimintaa kaikissa Pohjoismaissa ja asiakkaita kattavasti koko Euroopassa. Yhtiön asiakkaat ovat jälleenmyyjiä, huoneistokohtaiseen mittaukseen ja laskutukseen keskittyviä yrityksiä sekä automaation integraatioon erikoistuneita toimijoita, jotka tarvitsevat langattomia mittalaitteita omaan palvelutuontatoonsa.

– Lansen on tullut meille tutuksi erittäin osaavana ja toimivana yhtiönä, jolla on hienosti toteutetut tuotteet. Meillä on tuotteista myös paljon hyviä kokemuksia. Lansenin ratkaisut ovat erittäin vetovoimaisia, ja arviomme yhtiön kasvupotentiaalin suureksi, sanoo Fidelixin toimitusjohtaja ja Assemblin Finland -liiketoiminta-alueen johtaja Tero Kosunen.
Fidelix on omistanut Lansenin 40-prosenttisesti vuodesta 2019 lähtien ja ostaa nyt loput 60 prosenttia yhtiöstä sen perustajilta Martin Hallbergilta ja Patrick Simpsonilta.

– Olemme oppineet tuntemaan Fidelixin hyvin. Kyseessä on hyvä ja sitoutunut omistaja, joka ymmärtää toimintaamme. Olemme hyvin ylpeitä rakentamastamme yrityksestä, mutta tarvitsemme tukea sen kehittämiseen ja kasvamiseen. On hienoa päästä jatkamaan toimintamme laajentamista osana Fidelixiä ja Assemblinia, sanovat Lansenin CTO Martin Hallberg sekä COO Patrick Simpson.

Lisätietoja www.lansen.io

Tiedustelut:

Martin Hallberg, Lansen CTO, martin.hallberg@lansen.io, +46 736 846 635
Patrick Simpson, Lansen COO, patrick.simpson@lansen.io +46 736 846 679
Tero Kosunen, Fidelixin toimitusjohtaja ja Assemblin Finland -liiketoiminta-alueen johtaja, tero.kosunen@assemblin.se, +358 50 444 1200
Åsvor Brynnel, Assemblinin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, asvor.brynnel@assemblin.se, +46 10 475 3948

 

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1,1 miljardia euroa, ja palveluksessamme on noin 6 300 henkilöä noin sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

 

Tilaa Fidelix-uutiskirje!