Fidelix flow_how hallitsee kiinteistön elinkaarta ja kustannuksia

Fidelix flow_how hallitsee kiinteistön elinkaarta ja kustannuksia

9.08.2019 – Palvelut

Miten Fidelix Flow_how toimii?

Fidelix flow_how perustuu suojattuun etäyhteyteen, joka on liitetty suoraan rakennusautomaatiojärjestelmääsi. Kiinteistöön tutustumisen ja tarpeidesi kartoituksen jälkeen analytiikka-alusta hoitaa loput, eli flow_how:n hyöty on poikkeuksellisen suuri suhteessa sen vaatimaan panokseen loppukäyttäjältään. Palvelun käyttöönottaminen ei siis parhaimmillaan vaadi osaltasi juurikaan toimenpiteitä. Riittää kun nostat luurin ja soitat meille – me hoidamme kaiken puolestasi. 

 

Fidelix_Flow_how-opas

Opas kiinteistön datalähtöiseenjohtamiseen Flow_how:n avulla. Lue lisää mistä Flow_how:ssa on kyse, ja miten se säästää sinun aikaasi ja kallisarvoisia resurssejasi. 

Lataa opas

 

 

Miten Fidelix flow_how otetaan käyttöön ja mitä sen jälkeen tapahtuu?

Kun suojattu etäyhteys rakennusautomaatioosi on luotu, alkaa Fidelix flow_how keräämään tietoa rakennuksestasi, ja analysoi sitä yhdessä ammattilaisemme kanssa. Se, mitä flow_how:n avulla analysoidaan, on aina räätälöity sinun tarpeisiisi ja tavoitteisiisi. Jos esimerkiksi haluat optimoida sisäilmaolosuhteita tai energiatehokkuutta, on se täysin mahdollista – muita osa-alueita ja prosesseja tietenkään unohtamatta.  

Sen lisäksi, että saat flow_how:sta paljon irti pitkän tähtäimen datankeruun avulla, kertoo se sinulle missä kiinteistösi tämän hetken tärkeimmät ja kustannustehokkaimmat kehityskohdat piilevät. Olemassa olevasta datasta voidaan tehdä nopeita havainnointeja kiinteistön nykytilasta ja osoittaa, millaisilla käytännön toimenpiteillä ja optimoinneilla saadaan aikaan välittömiä tuloksia -- eli otetaan niin sanotusti ”löysät pois”.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi energiankulutukseen, jäähdytykseen tai lämmitykseen liittyvät prosessit, joita et tiennyt kiinteistössäsi tapahtuvan. Kun kaikki tieto tuodaan yhteen Fidelix flow_how -alustaan, saadaan kokonaisvaltainen kuva siitä, mitä kiinteistössä tapahtuu, miten talotekniset prosessit toimivat ja miten niitä tulisi optimoida parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Flow_how:n ennakoi kiinteistön elinkaarta 

Sen lisäksi, että flow_how:n avulla tarkastellaan rakennuksen nykytilaa ja olosuhteita, se on nerokas työkalu kiinteistön elinkaaren ennustamiseen. Dataan ja koneoppimiseen perustuva järjestelmä laskee ja ennustaa, miltä elinkaarikustannukset ja talotekniset prosessit näyttävät pidemmällä aikajänteellä. Ammattilaisemme todentavat järjestelmästä saamansa tiedon, mistä saadaan aikaan käytännön toimintasuunnitelma, jota seuraamalla kiinteistön elinikää ja -kaarta voidaan optimoida. Pitkässä juoksussa vältytään yllätyksiltä ja saada aikaan säästöjä.

Fidelix flow_how pystyy havaitsemaan kauaskantoisesti muutokset sisäilmaolosuhteissa ja olosuhteiden pysyvyyksissä. Sen sijaan, että tarkasteltaisiin esimerkiksi tietyn tilan tämän hetkistä lämpötilaa, tarkastellaankin sitä pitkiltä ajanjaksoilta. Näin päästään käsitykseen siitä, täyttävätkö kiinteistön olosuhteet sisäilmaluokan asetukset ja vaatimukset. Mikäli seuranta osoittaa, että vaadittuihin kriteereihin ei sisäilman osalta olla päästy, voidaan esimerkiksi pohtia, onko tämä koko rakennuksen vai pienemmän tilan ongelma.

Kun ongelman ydin on paikallistettu, voidaan helposti miettiä käytännön ratkaisuja asian korjaamiseksi. Muutetaanko ehkä taloteknistä prosessia, eli ilmanvaihtoa tai jäähdytystä niin, että ongelma korjaantuu ja nähdään vaikutukset, vai pitääkö asia korjata jollain muulla tavalla? Samalla voidaan miettiä, onko rakennuksen käyttöaste ja -tapa sille suunnitellun mukainen ja sopiva.

Otetaanpa käytännön esimerkki: tavoitteenasi on säästää 10 % energiaa vuodessa. Energiansäästämissä on kuitenkin aina otettava huomioon kokonaisvaltaiset vaikutukset sisäilmaan, sisäolosuhteisiin, rakennuksen painesuhteisiin ja niin edelleen, jotta rakennukselle ei aiheudu pysyvää rakenteellista vikaa toimenpiteiden ja olosuhteiden muutoksista. Kun energiasäästäminen yhdistetään siihen, että sisäilmaolosuhteita Fidelix flow_how:n avulla seurataan ja hallitaan, päästään asetettuihin tavoitteisiin ilman, että kiinteistön hyvinvoinnista tai olosuhteista tingitään.

Fidelix flow_how auttaa välttymään myös lyhyen aikavälin yllätyksiltä, kun poikkeamat ja muutokset järjestelmässä havaitaan välittömästi ja korjataan optimaalisimmalla tavalla.

Flow_how:n kanssa et jää yksin

Flow_how ei ole vain yksi kiinteistöhuollon työkalu lisää, joka lyö käyttäjätunnukset käteen ja jättää sinulle vinon pinon numeroita ja kaavioita tietojärjestelmästä tulkittavaksi. Se, mikä tekee flow_how:sta ainutlaatuisen, on palvelumme tuoma konkretia kiinteistöpäällikön arkeen; oikeat käytännön toimenpiteet, jotka ammattilaisemme suunnittelevat ja tarvittaessa myös vievät käytäntöön. Toisin sanoen saat yhdessä paketissa:

  • dataan pohjautuvan analyysin ammattilaiseltamme kiinteistösi tilasta,
  • konkreettisen toimenpiteen kiinteistösi prosessien optimoimiseksi,
  • takuun toimenpiteen viemisestä käytäntöön.

Flow_how tekee töitä puolestasi 24/7, eli se analysoi dataa ja optimoi prosesseja sekä toimenpiteitä jatkuvasti. Tämän myötä vältyt myös kuukausittaiselta raporttirumbalta: valmiit raportit löytyvät napin painalluksella flow_how -alustasta.

Flow_how helpottaa kiinteistöpäällikön päivittäistä työtä ja tekee resurssien käytöstä tehokkaampaa ja auttaa ennakoimaan kiinteistön tulevaisuutta. Näin vältyt muun muassa epämukavilta yllätyksiltä ja lisäkustannuksilta vuosien päästä, kun valjastat rakennusautomaatiosi tarjoaman tiedon teoiksi jo nyt.

Käyttöönotto ei vaadi suuria investointeja, mikä tekee siitä erinomaisen työkalun jokaisen kiinteistöpäällikön arkeen.

Jos kiinnostuit Fidelix flow_how:sta, ota rohkeasti yhteyttä, niin otetaan yhdessä selvää, miten flow_how auttaa juuri sinua!

Ota yhteyttä

 

 

Lue lisää

Kaikki artikkelit

Tilaa Fidelix-uutiskirje!