Entistä vahvempi tulevaisuus älykkäämmille rakennuksille: Assemblinin ja Fidelixin yrityskauppa vahvistui

Entistä vahvempi tulevaisuus älykkäämmille rakennuksille: Assemblinin ja Fidelixin yrityskauppa vahvistui

24.09.2021 – Ajankohtaista

Assemblin on saattanut päätökseen Fidelix-konsernin hankinnan Suomen kilpailuviranomaisten annettua kaupalle hyväksyntänsä. 

Assemblin julkisti 9. joulukuuta 2020 ostavansa Fidelix-konsernin, jonka brändejä ovat myös EcoGuard, Lansen ja Larmia. Suomen kilpailuviranomaiset asettivat kaupan ehdoksi, että osa Assemblin Oy:n nykyisestä automaatioliiketoiminnasta myydään. Tästä on nyt tehty sopimus. Fidelix-kauppa on näin ollen voitu saattaa päätökseen.

"Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme vihdoin toivottaa Fidelix-konsernin henkilöstön ja asiakkaat tervetulleiksi Assemblin-konserniin Fidelix, EcoGuard, Lansen ja Larmia laajentavat ja syventävät rakennusautomaatioon liittyvää tarjontaamme ja vahvistavat asemaamme tällä kiinnostavalla ja nopeasti kasvavalla alalla. Otamme yhdessä johtavan aseman Suomen ja Ruotsin rakennusautomaatio- ja BMS-alalla 8–10 prosentin markkinaosuudella", sanoo Assemblinin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Mats Johansson.

Fidelix-konserni luo tuotteillaan ja integraatioratkaisuillaan älykkäitä ja energiatehokkaita rakennuksia. Esimerkkeinä voidaan mainita älykkäät rakennusautomaatioratkaisut sekä käyttäjäkohtaisen kulutuksen mittaaminen ja laskutus, jotka ovat kaksi nopeasti kasvavaa segmenttiä.

Rakennusautomaatiomarkkinoiden odotetaan kasvavan 7 prosentin vuosivauhtia. Keskeisinä ajureina ovat uudet vaatimukset energiatehokkuudesta ja rakennusten hiilineutraaliudesta, jotka edellyttävät tehokasta älytekniikkaa.

"Älykkäät BMS-järjestelmät auttavat pienentämään rakennusten käyttövaiheen hiilijalanjälkeä, ja käyttäjät taas pääsevät hyötymään paremmasta sisäilmasta. Assemblin on jo vuosien ajan rakentanut laadukasta automaatioliiketoimintaa, jota Fidelix auttaa entisestään kasvattamaan. Yhteinen tavoitteemme on kristallinkirkas: haluamme olla johtava asennusyhtiö uusien talotekniikkaratkaisujen alalla," sanoo Fidelixin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Tero Kosunen.

 

Tiedustelut:

Tero Kosunen, Fidelix Groupin toimitusjohtaja, tero.kosunen@fidelix.com

Mats Johansson, Assemblinin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja, mats.e.johansson@assemblin.se,

Lue lisää

Kaikki artikkelit

Tilaa Fidelix-uutiskirje!